Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Κουκιά Γρεβενών Κούλη 1kg

Κουκιά Γρεβενών Κούλη 1kg

12000045
Άμεσα Διαθέσιμο
6,09 €
Τελική Τιμή Κιλού
6,09 €

Περιγραφή

Κουκιά Γρεβενών Κούλη 1kg

Ξερά ώριμα κουκιά καλλιέργειας Γρεβενών, με γήινο καφέ χρώμα, μέσου μεγέθους πάνω από 2 cm.Τα μουλιάζουμε για μία νύχτα, τα βράζουμε για 60’ μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και κατόπιν προχωράμε στην εκτέλεση της συνταγής μας. Δεν ξεχνάμε να αφαιρούμε το μαύρο λουριδάκι που έχουν στην κορυφή τους. Για να διατηρήσετε τα κουκιά σας για πολύ καιρό, βάλτε τα σε πάνινες σακούλες ώστε να αερίζονται και φυλάξτε τα μακριά από υγρασία.

Τα κουκιά είναι από τα δημοφιλή φυτά που καλλιεργούνται την φθινοπωρινή περίοδο από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τέλη Νοεμβρίου στα νοτιότερα ζεστά μέρη, ενώ στα δε ψυχρά και ορεινά μέρη, από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Μαρτίου.Τα κουκιά είναι γενικότερα ανεκτικά σε όλα τα είδη εδάφους, αν και ευδοκιμούν καλύτερα σε πλούσια και γόνιμα εδάφη με καλή αποστράγγιση. Συγκομίζονται 3-5 μήνες μετά την σπορά, ανάλογα και την πρωιμότητα της ποικιλίας. Ειδικότερα, η συγκομιδή των ξηρών κουκιών καθυστερεί μέχρι οι λοβοί να αποκτήσουν μαύρο χρωματισμό, να ωριμάσουν και να αρχίσουν να ξεραίνονται. Οι αδελφοί Κούλη επιλέγουν τα καλύτερα από κάθε σοδειά για να μας προσφέρουν κάθε χρόνο τα ποιοτικότερα προϊόντα.

Ο Κύαμος (κουκί) (ή αλλιώς ο Κύαμος ο κοινός ) είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας των κυαμοειδών, του γένους Βίκος (Vicia) που καλλιεργείται για τους καρπούς του. Αγαπημένη τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, γνωστή από την αρχαιότητα, τα κουκιά τα απολαμβάνουμε σε μαγειρικές συνταγές όλο τον χρόνο και αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Στην Αρχαία Ελλάδα τα σερβίριζαν με ξύδι ή τα έκαναν πουρέ. Αποτελούν επίσης πηγή φυλλικού οξέος & σιδήρου, και έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 341 Kcal / 1425 Kj
Πρωτεΐνες / Protein: 26.12g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 58.2g
Σάκχαρα / Sugars: 5.7g
Λιπαρά / Fat: 1.53g
Κορεσμένα / Saturated: 0.25g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 25g
Αλάτι / Salt 0.013g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.