Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φάβα Κίτρινη Κούλη 1kg

Φάβα Κίτρινη Κούλη 1kg

12000044
Άμεσα Διαθέσιμο
4,40 €
Τελική Τιμή Κιλού
4,40 €

Περιγραφή

Φάβα κίτρινη - ΚΟΥΛΗ 1 kg.

Φάβα με μικρούτσικους κόκκους μέσου μεγέθους 5mm, λαμπερού βαθυκίτρινου χρώματος, ομοιόμορφοι, με ακέραια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.Δε χρειάζεται μούλιασμα (ή χρειάζεται ελάχιστο χρόνο) και μαγειρεύεται γρήγορα. Σερβίρεται σε μορφή πουρέ, με λίγο χυμό λεμονιού και μπόλικο ελαιόλαδο και ενίοτε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη ή ακόμη ντομάτα και ελιές (είναι η περίφημη «παντρεμένη» φάβα).

Η φάβα στην Ελλάδα παρασκευάζεται από το όσπριο λαθούρι .Το βρώσιμο λαθούρι προσαρμόζεται σε ξηρά κλίματα, παρ' όλο που ανέχεται υψηλή βροχόπτωση.Αντέχει κατάκλυση με νερό περισσότερο από πολλά άλλα είδη ψυχανθών. Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία. Οι εδαφικές του απαιτήσεις είναι μικρές. Το βρώσιμο λαθούρι προσαρμόζεται σε φτωχά εδάφη, ανέχεται δε βαριά, πηλώδη εδάφη. Είναι ευαίσθητο στην οξύτητα του εδάφους.Διαλέγοντας με μεράκι την πρώτη ύλη της γης & με προσεγμένες πρακτικές, οι αδελφοί Κούλη μας προσφέρουν το νοστιμότερο παραδοσιακό έδεσμα.

Η φάβα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β1 (θειαμίνη), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Περίπου 1/4 του φλιτζανιού φάβα, εφοδιάζει τον οργανισμό με 10 έως 19% της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας των παραπάνω θρεπτικών συστατικών. Αποτελεί επίσης πηγή φυλλικού οξέος, που μαζί με τα παραπάνω μέταλλα & ιχνοστοιχεία, βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου & της μνήμης.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 340 Kcal / 1436 Kj
Πρωτεΐνες / Protein: 28.8g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 48.4g
Σάκχαρα / Sugars: 0.9g
Λιπαρά / Fat: 1.7g
Κορεσμένα / Saturated: 0.3g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 11.6g
Αλάτι / Salt 0.01g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.