Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Ρεβύθι Λήμνου Σαλαμουσάς 500gr

Ρεβύθι Λήμνου Σαλαμουσάς 500gr

12000027

Περιγραφή

Ρεβύθι Λήμνου Σαλαμουσάς 500gr

Ρεβύθι Λήμνου από την τοπική ποικιλία 'Παναγιά'. Μικρόσπερμο και βραστερό. Μαγειρέψτε το σκέτο, με ρύζι ή σαν σαλάτα με κομματάκια λαχανικών.

Ρεβύθι Λήμνου-Λημνιακοί Αναβιώμενοι Σπόροι Σαλαμουσάς. Το ρεβύθι Σαλαμουσάς ανήκει στην τοπική ποικιλία ‘Παναγιά’ και είναι μια από τις πιο βραστερές ποικιλίες ρεβυθιού πανελλαδικά. Η γευστικότητά του το κάνει ξεχωριστό. Ομοιόμορφοι & αφράτοι, μικρόσπερμοι κόκκοι, τελικό προϊόν ιδιαίτερης ποιότητας που ξεχωρίζει. Μην ξεχάσετε να τα βάλετε από το προηγούμενο βραδύ στο νερό για να μουσκέψουν, προσθέτοντας 2 κουταλιές αλάτι ή σόδα. Μαγειρέψτε τα Ρεβίθια παντρεμένα με ρύζι και κόκκινη σάλτσα.

Ο Χρήστος Σαλαμουσάς, όντας ένας άνθρωπος που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και εμπορία σιτηρών, είχε ως όραμα την αναβίωση των τοπικών παραδοσιακών ποικιλίων οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία αλλά και στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Το 2007 μπήκε στην δύσκολη διαδικασία συλλογής των σπόρων: έρευνα, ανάλυση & αναζήτηση των βέλτιστων καλλιεργητικών τεχνικών, ώστε να παραχθούν όσπρια που να συνδυάζουν την παράδοση με την ποιότητα. Το φθινόπωρο είναι μια σημαντική εποχή για την οικογένεια Σαλαμουσά, καθώς από την καλοκαιρινή ανάπαυση των αγρών αρχίζουν οι διαδικασίες του οργώματος και της σποράς. Αφού γίνει η συγκομιδή των καρπών τον Ιούνιο, ακολουθεί η σποροδιαλογή & ο καθαρισμός των καρπών ,για να γίνει μετά η τυποποίηση και η διαμόρφωση του τελικού προϊόντος. Στις καλλιέργειες εφαρμόζεται Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 357kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 10g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 27.5g
Σάκχαρα / Sugars: 5.0g
Λιπαρά / Fat: 2.6g
Κορεσμένα / Saturated: 0.2g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 8g
Αλάτι / Salt 3g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.