Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Ρεβύθια Όσπρια Κιερίου 500gr

Ρεβύθια Όσπρια Κιερίου 500gr

12000005
Άμεσα Διαθέσιμο
2,98 €
Τελική Τιμή Κιλού
1,49 €

Περιγραφή

Ρεβύθια Όσπρια Κιερίου 500gr

Μεσόσπερμη ποικιλία ‘Θήβα’ . Η ποικιλία αυτή συγκαταλέγεται στον εθνικό κατάλογο ελληνικών ποικιλιών. Ο καρπός είναι μεσαίου μεγέθους, στρογγυλός, ανοιχτο-κίτρινος με ανώμαλη αυλακωτή επιφάνεια. Άριστη βραστικότητα & νοστιμιά, με οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν και γεμίζουν αρώματα γης το πιάτο μας! Αναζητήστε το όνομα και την περιοχή του καλλιεργητή που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία, σε κάθε σοδειά, από τις περιοχές Φαρσάλων, Καρδίτσας, ή Τρικάλων, όπου παράγονται κάθε χρόνο.

Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρεία Agroland με έδρα τους Σοφάδες Καρδίτσας. Το 1999 εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις της και ξεκίνησε να παράγει ψυχανθή & δημητριακά, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα, το 2008 ξεκίνησε την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου διαλογής, επεξεργασίας & αποθήκευσης σπόρων.

Η ποικιλία ‘’Θήβα’’ Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των βελτιωτικών προγραμμάτων οσπρίων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών &  Κτηνοτροφικών Φυτών και είναι προϊόν τοπικού πληθυσμού. Το ύψος της ποικιλίας του φυτού είναι 46-68 εκατοστά. Το χρώμα του άνθους είναι λευκό .Στις περισσότερες περιοχές σπέρνεται από 20 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου. Η άριστη πυκνότητα φυτών/στρ.  επιτυγχάνεται με σπορά 18-20κιλών/στρέμμα. Προσαρμόζεται άριστα ακόμα και σε πολύ φτωχά εδάφη. Πολύ ανθεκτική στην ξηρασία και μέτρια ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες (έως -3C). 

Τα ρεβίθια είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με μεγάλη θρεπτική αξία. Μεταξύ άλλων σημαντικών βιταμινών που περιέχουν τα ρεβίθια, είναι και η χολίνη, βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Από την χολίνη παράγεται η ακετυλοχολίνη στον οργανισμό μας, η οποία αποτελεί σημαντικό νευροδιαβιβαστή απαραίτητο για τη ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης.

Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 342kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 19.9g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 49.2g
Σάκχαρα / Sugars: 0.4g
Λιπαρά / Fat: 4.2g
Κορεσμένα / Saturated: 0.6g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 14.2g
Αλάτι / Salt 0.29g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.