Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Κουκί Φούλι Λήμνου Σαλαμουσάς 400gr

Κουκί Φούλι Λήμνου Σαλαμουσάς 400gr

12000030

Περιγραφή

Κουκί Φούλι Λήμνου Σαλαμουσάς 400gr

Κουκί - Φούλι Λήμνου από την ποικιλία Vicia Faba Major υψηλής θρεπτικής αξίας. Μαγειρέψτε το σαν φάβα με μπόλικο λάδι και ριγανη.
Μέσου μεγέθους 2,5 εκατοστών, ιδιαίτερης βραστικότητας, με ζεστό καστανό χρώμα & ψιλή φλούδα. Καλλιεργείται & συσκευάζεται από την οικογένεια Σαλαμουσά, που την ανεπτυξε σε εντατικό βαθμό αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Σε συσκευασία πιστοποιημένη  (σακουλάκι) , η οποία διατηρεί τα φυσικά συστατικά των καρπών.
Ο Χρήστος Σαλαμουσάς, με στόχο και όραμα την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών της Λήμνου, τη διατήρηση του γενετικού υλικού των σπόρων και την αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα του νησιού, το 2007 ξεκίνησε την δύσκολη διαδικασία συλλογής σπόρων. Ακολούθησε η ανάλυση των σπόρων και η έρευνα για τις κατάλληλες μεθόδους καλλιέργειας με σκοπό τον πολλαπλασιασμό του γενετικού υλικού μέχρι το στάδιο της σταθεροποίησης της παραγωγής που θα έδινε την κατάλληλη βάση και δυνατότητα στα προϊόντα να βγουν με συνέπεια στην αγορά. Στις διαδικασίες αυτές η επιχείρηση είχε την στήριξη του Τμήματος Τροφίμων & Διατροφής του Παν. Αιγαίου, του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Θράκης και του Γεωπονικού του Αριστοτελείου, τα οποία παρείχαν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω σε θέματα ανάλυσης των σπόρων& καθορισμού των κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών.
Από την συγκομιδή των καρπών, την σποροδιαλογή, τον καθαρισμό από ξένες ύλες, την αποθήκευση & την διαμόρφωση του τελικού προϊόντος, όλα τα στάδια πραγματοποιούνται από την οικογένεια Σαλαμουσά βάσει Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και υπό την επίβλεψη του γεωπόνου της οικογένειας, Παναγιώτη Σαλαμουσά, με σεβασμό στο περιβάλλον & το υπέδαφος.
Τα κουκιά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από τους καρπούς του φυτού τους ‘Vicia faba’ απομονώθηκε για πρώτη φορά μια βιοδραστική ουσία, η L-DOPA ή αλλιώς λεβοντόπα, με φαρμακευτική δράση, που χρησιμοποιείται σήμερα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Parkinson.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 300kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 26g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 58g
Σάκχαρα / Sugars: 0g
Λιπαρά / Fat: 1.5g
Κορεσμένα / Saturated: 0g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 25g
Αλάτι / Salt 103mg

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.