Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Ρύζι κίτρινο Όσπρια Κιερίου 500gr

Ρύζι κίτρινο Όσπρια Κιερίου 500gr

12100014
Άμεσα Διαθέσιμο
2,20 €
Τελική Τιμή Κιλού
1,10 €

Περιγραφή

Ρύζι κίτρινο Όσπρια Κιερίου 500gr

Κίτρινο μακρύκκοκο ρύζι που παραμένει πάντα σπυρωτό. Είναι για όλες τις χρήσεις.

Κίτρινο & μακρύσπερμο, παραμένει σπυρωτό κατά τον βρασμό, για να συνοδεύσει τέλεια κάθε μας συνταγή. Με απαλό άρωμα & ελαφριά φυσική αλμύρα. Παράγεται στους εύφορους ορυζώνες της Μακεδονίας. Κόκκοι με ακέραια & ομοιόμορφα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Το φύτρο και το πίτυρο του κόκκου του ρυζιού περιέχουν  τα 2/3 των θρεπτικών συστατικών του, τα οποία μεταφέρονται με την επεξεργασία του στο εσωτερικό του κόκκου. Έτσι το χρώμα του ρυζιού είναι κίτρινο και συγκρατεί τις θρεπτικές ουσίες!

Το ρύζι είναι το προϊόν που παράγεται από το φυτό όρυζα. Η καλλιέργεια του ρυζιού παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα γιατί γίνεται σε λεκάνες με νερό. Οι καλλιεργητικές εργασίες που πραγματοποιούνται είναι: όργωμα αμέσως μετά τη συγκομιδή του καρπού, δισκοσβάρνισμα πριν από τη σπορά την άνοιξη, και η σπουδαιότερη, για την καλλιέργεια του ρυζιού ,εργασία, που είναι η ισοπέδωση του εδάφους .

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι το ρύζι αντιπροσωπεύει το 19% όλων των θερμίδων που υπάρχουν στις τροφές! Περιέχει σημαντικά ποσά βιταμινών συμπλέγματος Β (εκτός από την Β12), κάλιο & μαγνήσιο. Κατά την επεξεργασία του ρυζιού χάνεται σημαντικό ποσό βιταμινών Β, με εξαίρεση το κίτρινο ρύζι, καθώς αυτό κατεργάζεται υγροθερμικά, διαδικασία κατά την οποία οι βιταμίνες διαχέονται στο ενδοσπέρμιο κι έτσι συγκρατούνται. Το ρύζι ως σημαντικό προϊόν διατροφής παρέχει άμεσα ενέργεια στον οργανισμό, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου & την σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 342kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 8,8g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 75.1g
Σάκχαρα / Sugars: 0.3g
Λιπαρά / Fat: 0.4g
Κορεσμένα / Saturated: 0.1g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 1.5g
Αλάτι / Salt 0.04g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.