Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φάβα Πράσινη Κούλη 1kg

Φάβα Πράσινη Κούλη 1kg

12000048
Άμεσα Διαθέσιμο
4,30 €
Τελική Τιμή Κιλού
4,30 €

Περιγραφή

Φάβα πράσινη ΚΟΥΛΗ 1kg

Είναι η πράσινη φάβα από τον καρπό των μπιζελιών (αρακά), με κόκκους μέσου μεγέθους 5mm, με ζωηρό πράσινο χρώμα, ομοιόμορφους, δε χρειάζεται μούλιασμα (ή χρειάζεται ελάχιστο χρόνο) και μαγειρεύεται γρήγορα. Καλλιεργείται στην περιοχή της Κοζάνης. Η γεύση της είναι μεστή και πιο χλωρή από την κλασική φάβα που έχουμε συνηθίσει, πιο φρέσκια και ατίθαση, με την αίσθηση λαχανικού και με λιγότερο αμυλώδη γεύση οσπρίου.

Η περίοδος σποράς του λαχανοκομικού μπιζελιού εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποικιλία του μπιζελιού. Στις θερμότερες περιοχές η σπορά πραγματοποιείται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες (Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο), ενώ στις ψυχρότερες τέλος του Χειμώνα με αρχές της Άνοιξης (Φεβρουάριος –Μάρτιος). Το κατάλληλο στάδιο συγκομιδής προσδιορίζεται με τη μέτρηση της τρυφερότητας των σπερμάτων, καθώς και της περιεκτικότητας τους σε σάκχαρα. Όταν οι λοβοί συγκομίζονται, είναι καλογεμισμένοι, το χρώμα τους έχει γίνει από σκούρο πράσινο σε ανοιχτό πράσινο, το μέγεθος των σπερμάτων φτάνει στο μέγιστο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν και την τρυφερότητα τους.

Η φάβα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που την καθιστά ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας. Σε περιόδους νηστείας ή σε χορτοφαγικές διατροφές μπορεί να υποκαταστήσει το κρέας, όπως συμβαίνει και με όλα τα όσπρια, αρκεί να συνοδεύεται από δημητριακά για να αναπληρωθούν τα πολύτιμα αμινοξέα, όπως η μεθειονίνη που απουσιάζει.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 341 Kcal / 1426 Kj
Πρωτεΐνες / Protein: 24.6g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 60.36g
Σάκχαρα / Sugars: 8g
Λιπαρά / Fat: 1.16g
Κορεσμένα / Saturated: 0.15g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 25.5g
Αλάτι / Salt 0.015g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές
Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.