Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φασόλια Mαυρομάτικα Καστοριάς Κούλη 1kg

Φασόλια Mαυρομάτικα Καστοριάς Κούλη 1kg

12000032
Άμεσα Διαθέσιμο
4,92 €
Τελική Τιμή Κιλού
4,92 €

Περιγραφή

Φασόλια Mαυρομάτικα Καστοριάς Κούλη 1kg

Μικρά μαυρομάτικα φασόλια, μεγέθους μικρότερου από 1cm, χρώματος υποκίτρινου-μπεζ, αφράτα, λαμπερά, από τα εύφορα εδάφη της Καστοριάς. Βράζουν γρήγορα, είναι λεπτόφλουδα, έχουν απαλή γεύση & άριστη εμφάνιση. Είναι ιδανικά για σαλάτες.

Το έδαφος και το κλίμα της Καστοριάς ευνοεί την καλλιέργεια οσπρίων εξαιρετικής ποιότητας. Τα όσπρια Καστοριάς καλλιεργούνταν από τα χρόνια του λιμναίου οικισμού Δισπηλιού Καστοριάς. Η καλλιέργεια τους στην περιοχή είναι παραδοσιακή και ήπιας διαχείρισης.

Τα μαυρομάτικα (Vigna – Bίγνα η ονυχωτή) πήραν το όνομά τους από τη μαύρη τελίτσα που έχουν στη μια άκρη τους. Λέγονται επίσης και γυφτοφάσουλα. Ημιαναρριχώμενο φασόλι με στρογγυλούς λοβούς. Το μήκος των λοβών του φυτού είναι περίπου 20 – 23 cm, και το πλάτος 1,2 cm. Το δε χρώμα του φυτού είναι βαθύ πράσινο. Οι σπόροι έχουν μικρό μέγεθος και χρώμα μπεζ με μαύρο μάτι. Μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και ξηρικό.

Η εταιρία Κούλη ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στο Πλατύ Πρεσπών- Φλώρινας. Εκεί βρίσκονται και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του διαλογητηρίου όπου πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος από έμπειρο γεωπόνο της εταιρείας, η διαλογή και η συσκευασία των προϊόντων, ώστε να μας προσφέρουν κάθε χρόνο τα ποιοτικότερα όσπρια.

Τα μαυρομάτικα είναι μια καλή εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για όσους δεν τρώνε κρέας. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του σώματος και ενισχύουν τους μύες και τη φυσική κατάσταση. Επιπλέον, μελέτες αναφέρουν (πηγή:USDA) ότι τα μαυρομάτικα φασόλια είναι καλή πηγή βιταμίνης Α (καροτενοειδών), η οποία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της όρασης, καθώς προστατεύει τους ιστούς των ματιών και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή τους.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 1394kj/330kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 22.5g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 49.9g
Σάκχαρα / Sugars: 4.1g
Λιπαρά / Fat: 1.9g
Κορεσμένα / Saturated: 0.6g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 11.6g
Αλάτι / Salt 0.03g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.