Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φακές Ψιλές Βοΐου-Κοζάνης Κούλη 1kg

Φακές Ψιλές Βοΐου-Κοζάνης Κούλη 1kg

12000053

Περιγραφή

Φακές Βοΐου-Κοζάνης ΚΟΥΛΗ 1 kg.

Φακές Ψιλές καλλιέργειας Βοΐου-Κοζάνης. Λεπτόσπερμες, μέσου μεγέθους μόλις 4mm, ομοιόμορφες, ανοιχτόχρωμες, κιτρινοπράσινες, με χρόνο βρασμού 45’περίπου. Με ακέραιους μακροσκοπικούς & οργανοληπτικούς χαρακτήρες και ζωηρή όψη, προσφέρονται για νόστιμες σούπες, αλλά και για σαλάτα.

Στον Βόιο της Κοζάνης η φακή καλλιεργείται παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ευνοούν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής. Η φακή αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και στις εύκρατες περιοχές καλλιεργείται ως φθινοπωρινή καλλιέργεια. Η καταλληλότερη εποχή σποράς για την βόρεια Ελλάδα είναι μετά τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φακής μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα των αρτηριών μας, μειώνοντας έτσι τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Αντικαθιστώντας το 1/2 των υδατανθράκων του ρυζιού ή της πατάτας με φακές μειώνεται η απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μετά από κάθε γεύμα, κι έτσι διατηρείται σε χαμηλότερα & σταθερότερα επίπεδα.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 320 Kcal / 1340 Kj
Πρωτεΐνες / Protein: 23.6g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 61.4g
Σάκχαρα / Sugars: 2.4g
Λιπαρά / Fat: 1.1g
Κορεσμένα / Saturated: 0.2g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 14.8g
Αλάτι / Salt 0.3mg

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.