Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φακές Ψιλές Ντάφος 500gr

Φακές Ψιλές Ντάφος 500gr

12000046
Άμεσα Διαθέσιμο
4,52 €
Τελική Τιμή Κιλού
2,26 €

Περιγραφή

Φακές Ψιλές Ντάφος 500gr

Φακές ψιλές καλλιέργειας Καρδίτσας, από τον καλλιεργητή Ντάφο Ιωάννη-Όμηρο. Μικροί κόκκοι, καστανοί, ανοιχτόχρωμοι, ακέραιοι & ώριμοι. Bραστερές, με γήινα & αγνά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των τοπικών καλλιεργειών της περιοχής. Καλλιεργούνται στην Ματαράγκα Καρδίτσας. Έχουν γεμάτη γεύση και σαρκώδη υφή, που χυλώνει και νοστιμεύει τις σούπες μας.

Η περιοχή στην οποία καλλιεργεί ο παραγωγός είναι πεδινή και εφαρμόζει αμειψισπορά, διαδικασία που εμπλουτίζει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά. Έτσι σε συνδυασμό με την ποιότητα & την καθαρότητα της περιοχής και των υδάτων, μακριά από βιομηχανικές ζώνες, τα προϊόντα που παράγονται είναι εκλεκτής ποιότητας και διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Η παραγωγή είναι μικρής κλίμακας & υπάρχει αμεσότητα σε όλα τα στάδια, από την σπορά μέχρι την τυποποίηση. Η καλλιέργεια της φακής είναι μια φθινοπωρινή καλλιέργεια. Η φακή θερίζεται μόλις κιτρινίσουν τα φυτά της, έπειτα γίνεται αποξήρανση και αλωνισμός με μηχανές . Μετά τον αλωνισμό ο σπόρος καθαρίζεται και το προϊόν συσκευάζεται.

Με λίγες θερμίδες και υψηλής διατροφικής αξίας, οι φακές είναι το ιδανικό όσπριο όχι μόνο για σούπες, αλλά και για σαλάτα. Πλούσιες σε πολυφαινόλες, βιταμίνες Β, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο αλλά και πρωτεΐνες & φυτικές ίνες.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.