Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φακές Χονδρές Κούλη 1kg

Φακές Χονδρές Κούλη 1kg

12000034
Άμεσα Διαθέσιμο
4,40 €
Τελική Τιμή Κιλού
4,40 €

Περιγραφή

Φακές Χονδρές Κούλη 1kg

Φακές μεγαλόσπερμες καλλιέργειας Δ.Μακεδονίας. Κόκκοι ομοιόμορφοι, πλατιοί, μέσου μεγέθους 5-6mm, ανοιχτόχρωμες, υπόξανθες-πρασινωπές, με γεμάτη γεύση & κατάλληλη υφή για υπέροχες σούπες. Ξεχωρίζουν για τους ομοιόμορφους οργανοληπτικούς χαρακτήρες τους αλλά και για τα αρώματα που αναδεικνύουν κατά το μαγείρεμα.

Η φακή είναι από τα αρχαιότερα φυτά που "εξημέρωσε" και καλλιέργησε συστηματικά ο άνθρωπος, ήδη από το 2000 π.Χ. , γνωστή στην άγρια μορφή της ήδη από τη νεολιθική εποχή. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως ‘φακός εσθιόμενος’. Η καταλληλότητα των εδαφών με την καλή αποστράγγιση & το κλίμα της περιοχής που είναι ηπειρωτικό με δροσερά καλοκαίρια και βαρείς χειμώνες κάνουν τη μακεδονική γη εύφορη ώστε να παραχθούν όσπρια υψηλής ποιότητας & μεγάλης θρεπτικής αξίας. Για την καλλιέργεια της φακής ένα όργωμα γίνεται νωρίς το Φθινόπωρο μόλις βρέξει και μαλακώσει το χώμα. Στη βόρεια Ελλάδα η σπορά της φακής γίνεται συνήθως μετά τις 10 Νοεμβρίου.

Τα όσπρια βρίσκονται κοντά στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, που σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνονται αρκετά συχνά. Μας δίνουν ενέργεια, είναι χορταστικές , πλούσιες σε πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας. Γι’αυτό, συνδυάστε τες με ρύζι ή ψωμί ώστε να προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας αμινοξέα.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 1415kj/335kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 23.1g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 51.3g
Σάκχαρα / Sugars: 1.5g
Λιπαρά / Fat: 1.5g
Κορεσμένα / Saturated: 0.3g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 11.8g
Αλάτι / Salt 0.05g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.