Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Φακές Ψιλές Όσπρια Κιερίου 500gr

Φακές Ψιλές Όσπρια Κιερίου 500gr

12000010
Άμεσα Διαθέσιμο
2,70 €
Τελική Τιμή Κιλού
1,35 €

Περιγραφή

Φακές Ψιλές Όσπρια Κιερίου 500gr

Φακές ψιλές. Βραστερές με λεπτή αίσθηση της υφής, με πλούσια γεύση. Είναι ελληνικής προέλευσης ποικιλία ‘Δήμητρα’. Είναι μικρούλα, σε σχήμα φακού, με χρώμα ανοιχτό πράσινο ή υπόξανθο, χωρίς στίγματα ή κηλίδες. Η ποικιλία ‘’Δήμητρα’’ ανήκει στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών οσπρίων. Ιδιαίτερα αγαπητή. Μαγειρέψτε την σούπα ή σαλάτα. Αναζητήστε το όνομα και την περιοχή του καλλιεργητή που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία, σε κάθε σοδειά, από τις περιοχές Φαρσάλων, Καρδίτσας, ή Τρικάλων, όπου παράγονται κάθε χρόνο.

Τα όσπρια παράγονται στον Θεσσαλικό κάμπο από τους ντόπιους καλλιεργητές, τυποποιούνται και διανέμονται από την Agroland AE ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΗ. Η ποικιλία Δήμητρα είναι δημιουργία του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα, που προήλθε από τη διασταύρωση της ποικιλίας “Πελασγία” με την ποικιλία “Θεσσαλία.

Η άριστη πυκνότητα του φυτού της ποικιλίας ‘Δήμητρα’ στο στρέμμα είναι περίπου 170.000 φυτά, που αντιστοιχεί σε σπορά 7-7,5 κιλών σπόρου/στρέμμα. Σε πυκνή σπορά πλαγιάζει, γι’ αυτό δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από τους καλλιεργητές, στη ποσότητα σπόρου. Προσαρμόζεται άριστα στις μεσογειακές εδαφοκλιματικές συνθήκες. Είναι ποικιλία ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες (έως -10οC). Η μέση στρεμματική απόδοση της ποικιλίας “Δήμητρα” κυμαίνεται στα 150-200 κιλά το στρέμμα σε ξερικά χωράφια. Προτείνεται για τη βιολογική γεωργία.

Εύπεπτες, με χαμηλά λιπαρά, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο & βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μία κούπα φακές (περίπου 198gr) μας προσφέρει το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φολικό οξύ. Ακόμα, οι φακές είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, όπως η προκυανιδίνη και οι φλαβανόλες, φυτικές ουσίες που έχουν αντιοξειδωτικές & αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Διατροφική Ανάλυση

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g - NUTRITION FACTS PER 100g
Ενέργεια / Energy value: 1364.7kj / 326.5kcal
Πρωτεΐνες / Protein: 23.5g
Υδατάνθρακες / Total Carbohydrates: 49.9g
Σάκχαρα / Sugars: 0.1g
Λιπαρά / Fat: 0.4g
Κορεσμένα / Saturated: 0.06g
Εδώδιμες ίνες / Fibres 14.7g
Αλάτι / Salt 0.17g

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.