Παραδίδουμε στην πόρτα σας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα. Για τα προϊόντα ψυγείου - κατάψυξης δείτε τις περιοχές κάλυψης.
Ρύζι μπονέτ ΚΟΥΛΗ 1 kg

Ρύζι μπονέτ ΚΟΥΛΗ 1 kg

12100035
Άμεσα Διαθέσιμο
3,75 €
Τελική Τιμή Κιλού
3,75 €

Περιγραφή

Ρύζι μπονέτ ΚΟΥΛΗ 1 kg.

Ρύζι Μπόνετ από καλλιέργειες της Θεσσαλονίκης. Υποκίτρινο χρώμα, ομοιόμορφοι κόκκοι, με σχήμα μακρύσπερμο. Το χρώμα του οφείλεται στην ειδική κατεργασία του με ατμό (parboiled rice) πριν την αποφλοίωσή του, με την οποία συγκρατείται μέρος των θρεπτικών συστατικών. Θεωρείται ιδανικό για πιλάφι λόγω του ότι παραμένει κοκκώδες. Το ρύζι μπόνετ Κούλη είναι ιδιαίτερα γευστικό με ζωηρή όψη και χρώμα, ενώ όταν μαγειρευτεί γίνεται ένα νόστιμο πιλάφι με σπυρωτή υφή.

Παράδοση αποτελεί εδώ και αιώνες η καλλιέργεια του ρυζιού στην Μακεδονία, καθώς οι εδαφοκλιματικές συνθήκες των περιοχών αυτών, ευνοούν την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Η καλλιέργεια του ρυζιού παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα γιατί γίνεται σε λεκάνες με νερό.

Το ρύζι ανήκει στο γένος Oreyzae της οικογένειας των Gramineae. Το επιστημονικό του όνομα είναι Oryza sativa. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο & βιταμίνες Β. Το ρύζι ανήκει στην ομάδα των δημητριακών τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Περιέχει σε ποσοστό περίπου 90% απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες. Η ανάγκη του οργανισμού σε λευκίνη και φαινυλαλανίνη (απαραίτητα αμινοξέα), που βρίσκονται σε χαμηλές συγκεντρώσεις στο ρύζι, μπορεί να καλυφθεί αν συνδυάσουμε το ρύζι με προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως κρέας και ψάρι.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Αξιολογήσεις (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές

Σχετικά Προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.